Зі світу інформатики: "Google Maps та Google Earth"

Зі світу інформатики: "Google Maps та Google Earth"

20.05.2024 в 09:04 Балдовська М. О. 1289 0 MarynaBaldovska

Мапи Google (англ. Google Maps) — набір додатків, побудованих на основі безкоштовного картографічного сервісу і технологій, які надає компанія Google.

Сервіс являє собою карту та супутникові знімки всього світу (а також Місяця і Марса).

Get Directions

Щоб скористатись сервісом пошуку маршрутів, необхідно перейти на вкладку «Get Directions», після чого набрати адресу звідки ви їдете в форматі «Країна, Населений пункт, Вулиця, Будинок» і адресу місця призначення.

Фото нашої школи з супутника

Google Street View

Google Street View надає користувачам можливість «поблукати» в тривимірній проекції вулиць через Інтернет.

Google Earth

Google Earth (з англ. Earth — Земля (планета)); офіційна назва українською мовою: Google Планета Земля — це безкоштовна, вільно-завантажувана програма компаніїї Google що відображає віртуальний глобус. В рамках даного проекту в мережу Інтернет було викладено аерофотознімки та сателітні знімки більшої частини Землі. Для деяких регіонів ці знімки сягають дуже високої якості. Програма поширюється під двома різними ліцензіями: Google Earth, безкоштовна версія та Google Earth Pro, що пропонується для комерційного використання.

Google Earth містить велику кількість інформації, яку користувачі постійно збільшують як кількісно, так і якісно. Після запуску Google Earth зліва зявляється панель, у якій міститься велика кількість інформації. Необхідні для користувача дані та зображення у Google Earth можна завантажувати автоматично з глобальної мережі Інтернет та зберігати їх у пам’яті комп’ютера і на жорсткому диску для подальшого використання.

Візуалізація зображення полягає у тривимірній моделі земної кулі, відображення якої на екрані відбувається за допомогою інтерфейсів DirectX або OpenGL. Переміщення на Планеті здійснюється шляхом зміни положення «віртуальної камери».

Google Earth стала поштовхом для нового рівня розвитку гео-інформатики. Google Earth містить значний набір космічних зображень, об’єднаних загальним інтерфейсом з використанням хмарних технологій. Він відкриває доступ до якісних сучасних геоданих, дозволяє всім бажаючим приймат участь у формуванні контенту сервісу, створювати свої власні інформаційні ресурси і географічні об’єкти, мітки і карти, коментарі.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar