Районний семінар-практикум учителів української мови та літератури

Районний семінар-практикум учителів української мови та літератури

29.03.2018 в 09:37 Новини сайту 1081 0 liuda

27 березня 2018 року на базі Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» під керівництвом завідувача методичного кабінету відділу освіти Олександрівської РДА Томеєвої Л.М. відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури, в ході якого була розглянута проблема «Використання інтерактивного комплексу на уроці».

На початку семінару заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури, Лень І.О. презентувала досвід роботи з теми «Впровадження педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського в роботу з обдарованими дітьми». Учасники семінару мали змогу познайомитися з основними видами роботи, до яких залучаються усі учні комунального закладу.

Учителі-філологи також взяли активну участь у мовно-літературному коучингу «Створення власного висловлення», який провели учителі української мови та літератури Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст.№1 Андрущенко В.І. та Калініченко В.О.

Згідно з вимогами написання власного висловлення на обговорення були запропоновані теми дискусійного характеру. В ході практичного заняття учасники семінару формулювали тези, наводили два-три переконливі докази, які найкраще аргументують їхні міркування, ілюстрували думки покликаннями на приклади з художньої літератури (вказували проблему, порушену письменником, назву твору, називали художні образи, через які проблема розкрита, наводили цитати з творів тощо), історичні факти, приклади із суспільно-політичного життя або випадки із життя, узагальнювали висновки.

Окремим етапом семінару була демонстрація роботи із сервісом «My Test» на уроках української мови та літератури, яку презентувала вчитель Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст. №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» Андрущенко В.І.

Учителі-філологи району взяли участь у практичному занятті, на якому створювали власні тестові завдання різного типу.

Учитель Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст.№1 КЗ «Олександрівське НВО №1» Калініченко В.О. продемонструвала роботу з інтернет-сервісом Learning Apps та залучила колег до створення інтерактивних вправ.

Цікавим досвідом роботи з теми «Створення та впровадження ментальної карти на уроках української мови і літератури» поділилася вчитель української мови і літератури Олександрівської філії КЗ «Олександрівське НВО №1» Мовчан А.В., яка показала основні етапи створення ментальних карт, їх використання під час уроку та продемонструвала можливості залучення інформації з різних джерел в ході підготовки до уроку та практичного впровадження протягом усіх етапів освітнього процесу.

На завершення завідувач РМК Томеєва Л.М. підвела підсумки роботи та висловила подяку організаторам і учасникам семінару-практикуму.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar