Кіровоградщині 75 років

Кіровоградщині 75 років

03.09.2013 в 18:00 Корисно знати 1257 0 Катюша

10 січня 2014 року Кіровоградська область відзначатиме ювілей – 75-у річницю утворення. Традиційно на теренах нашого краю приділяється значна увага дослідженню сторінок його історії: видаються книги, проводяться конференції, вручаються премії за досягнення у царині регіональної історії. Кіровоградщина – неповторний куточок України, серце і душа степового краю.

Мальовничі ландшафти, помірний клімат, багато земних скарбів, мудрість доброзичливих та працьовитих людей, віками сформований самобутній слав’янський менталітет - все це теплом і щирістю захоплює у добровільний полон усіх тих, хто народився та виріс, або хоч раз побував у цих благодатних місцях, які відомі багатою та самобутньою історією.

Наш край знаний на весь світ як такий, що дав людству багато відомих імен невтомних трударів, геніальних учених, талановитих митців і письменників, громадських діячів та політиків, життя і праця яких істотно вплинули на розвиток суспільства. Як і в минулому, сучасна Кіровоградщина є одним із найбільших агропромислових регіонів України та географічним центром України, її серцем.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar