День порозуміння з ВІЛ-інфікованими

День порозуміння з ВІЛ-інфікованими

03.12.2014 в 12:22 Новини сайту 1412 0 l_sobchenko

грудня у всьому світі відзначають як День порозуміння з ВІЛ-інфікованими та хворими на СНІД. 
ВІЛ/СНІД є реальною загрозою для здоров'я кожного і, передусім, молоді. Хвороба уражає переважно молоде покоління - найбільш активну верству населення. 

Урядом нашої держави серед пріоритетних напрямів у профілактиці ВІЛ/СНІДУ визначена інформаційно-просвітницька робота з дітьми і молоддю. В Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 з метою формування в молодого покоління здорового способу життя та системи високих життєвих цінностей в рамках тижня профілактики ВІЛ/СНІДУ було проведено ряд заходів.

Розпочався тиждень 1 грудня загальношкільною лінійкою на тему "1 грудня - Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-інфікованими". Учні дізналися, коли цей день було оголошено днем боротьби зі СНІДОМ, чому треба з порозуміння ставитися до людей зі статусом ВІЛ. Психологом школи Чернявською Т.П. з учнями 8 класу було проведено заняття-тренінг "Протидія стигмі і дискримінації ВІЛ-інфікованих". 

Учні 1 класу разом з педагогом-організатором Носенко Н.К. та казковими героями на ігровому занятті "ВІЛ/СНІД: що я про це знаю?" дізналися, що існує така хвороба СНІД, якою можуть хворіти і дорослі і діти, та про захисну функцію організму - імунітет, а також що треба робити, щоб зміцнювати своє здоров'я.

Учні 5-7 класів на занятті з елементами тренінгу "ВІЛ/СНІД: не залишаймося байдужими" визначили кроки до успіху і дійшли  до висновку, що ВІЛ/СНІД - це перешкода у досягненні мети. Школярі дізналися про шляхи передачі ВІЛ та під час виконання тренінгових вправ дійшли висновку про необхідність толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar