16 листопада – Міжнародний день толерантності

16 листопада – Міжнародний день толерантності

19.11.2015 в 11:00 Новини сайту 1243 0 MarynaBaldovska

16 листопада відзначаємо досить незвичайне, але дуже важливе для людства свято,- Міжнародний день толерантності або терпимості. Це відбувається у зв’язку з тим, що 16 листопада 1995 року організація ЮНЕСКО затвердила офіційний текст Декларації принципів терпимості, тому члени ООН вирішили заснувати це свято.

Міжнародний день терпимості нагадує нам усім про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування – це явища, яким не має бути місця у 21 столітті. Терпимість потрібно проявляти не тільки на рівні держав чи націй, але й на рівні спілкування між близькими людьми. Терпимість можна назвати цінним даром, даним Богом. Отримав його кожен. Але не кожен здатен бути настільки сильним, щоб скористатися ним. До цього свята приурочують усілякі заходи, які проводять зазвичай у навчальних закладах та громадських організаціях.

Так і в Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 не оминули цієї важливої дати. 16 листопада було проведено загальношкільну лінійку на тему «16 листопада – Міжнародний день толерантності», де присутні учні дізналися про започаткування цього дня, чому у наш час особливо бути толерантним та терпимим.

Учні 9 класу взяли участь у виховному заході з елементами тренінгу «Молодь – за толерантність». Учасники заходу визначили поняття толерантності, його значення у системі загальнолюдських цінностей, під час активного спілкування удосконалювали навички толерантного ставлення до інших людей, розвивали уміння аналізувати, оцінювати, приймати рішення, обирати правильну позицію, виховувати в собі толерантність.

Як підсумок заходу, кожен учасник висловив власну думку, що він буде робити, щоб поважати почуття оточуючих, бути терпимим до поглядів, переконань, традицій інших людей. Учні зробили висновок, що толерантність є найважливішою умовою миру, злагоди в сім’ї, колективі, суспільстві та світі.

Учні 6-А класу взяли участь у тренінговому занятті «Толерантність шлях до миру», де виготовили та презентували проектну роботу під такою ж назвою, під час проведення цікавих вправ учні вчилися спілкуватися, бути терпимими до думки інших та толерантно ставитися до оточуючих.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar