Українці серед інших європейських націй

Українці серед інших європейських націй

20.05.2024 в 07:58 Железковська О.Ю. 1335 0 Helen

«Україна – серце Європи»... Цей вислів знає кожен, та не кожен замислюється, що він означає. Що мається на увазі: чи то географічне розташування нашої держави, чи то популярність її серед європейських народів, чи то національний характер пересічного українця?

Насамперед наша Вітчизна є європейською країною не тому, що її територія – центр Європи, а тому що українці здавна сповідують ті принципи свободи й незалежності, які притаманні багатьом народам інших країн.

А утвердження свободи слова, вільний розвиток демократії в Україні доводять: ми – європейці. Шевченківські слова нагадують: «І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь…». Українці, будучи європейською нацією, свято бережуть у своїй пам‘яті національні ідеали.

Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог Революції Гідності.

Європейський вибір України відкриває нові перспективи співробітництва з розвинутими країнами континенту, надає можливості економічного розвитку, зміцнення позицій України у світовій системі міжнародних відносин. Це – найкращий спосіб реалізації національних інтересів.

Тож перший урок в 7 класі був спрямований на виховання в учнів почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до рідної історії; толерантного ставлення до соціокультурних надбань різних європейських народів; уміння поважати точку зору інших, формування цікавості до вивчення історії й культури народів Європи.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar