Майстер-клас

Майстер-клас "Вироби з пластикових пляшок"

20.05.2024 в 13:04 Самохвал І.В. 3005 0 Samohval

Метелики – живі квіти.

Мета: Ознайомити з роботою з пластику, навчитися створювати метеликів з пластику, виховувати любов до навколишнього світу.
Завдання: Навчитися робити метеликів з пластику.
Обладнання: пластикові пляшки, чорний маркер, вітражні фарби, дріт, кольорові намистинки різних розмірів, стрази, роздрукований або саморобний ескіз метелика і ножиці.
Призначення: Прикраса інтер'єрів приміщень, подарунок своїми руками.

Хід заняття

На полицях сучасних сувенірних магазинів продаються найрізноманітніші штучки, проте набагато більше задоволення можна отримати, якщо виготовити що-небудь своїми руками. Цікавим заняттям, а головне, з чудовим результатом, може стати виготовлення метелика з пластикової пляшки.

Пластикові пляшки - універсальний матеріал для виготовлення виробів. З них виготовляють іграшки з пластикових пляшок, дитячі вироби, вази, квіти, прикраси, коробочки, вироби для дачі з пластикових пляшок, вироби для саду.

Метелики здавна привертали увагу людини. Мало того, що їх, без сумніву, можна вважати самими красивими комахами, так вони ще й проходять стадію трансформацій, перетворюючись з гусениці в чарівну крилату істоту.

Метелик малюється дітками з самого раннього віку, тому, дитина буде в захваті, якщо ви запропонуєте йому разом зробити цю саморобку. Готового метелика можна буде піднести друзям у вигляді сувеніра, наклеїти його за допомогою двостороннього скотча на холодильник, прикріпити шпилькою на штору або покласти на вазон. Безумовно, для початку вам доведеться дізнатися, як зробити метелика з пластикової пляшки, підготувати потрібні матеріали і знайти трохи вільного часу.

Для виготовлення метелика вам знадобляться: пластикові пляшки, чорний маркер, вітражні фарби, дріт, кольорові намистинки різних розмірів, стрази, роздрукований або саморобний ескіз метелики і ножиці. Крім того, вам ще знадобляться знання про те, як зробити метелика з пластикової пляшки. Для малюка згадані ємності краще вибирати прозорі і не занадто товсті. Чому саме прозорі? Справа в тому, що на кольоровому пластику багато фарби будуть втрачати свій колір і виглядати тьмяними. А що стосується товщини, то легше і зручніше працювати з більш тонким матеріалом, особливо дитині. Правда, якщо ви збираєтеся виготовляти мініатюрних метеликів, то краще брати жорсткий пластик, оскільки він краще тримає форму, що важливо для маленьких виробів.

Отже, ви з'ясували, як зробити метелика з пластикової пляшки, підготували всі потрібні матеріали і готові почати. Наносити зображення метелика на пластикову пляшку найлегше наступним чином: відрізати нижню і верхню зауженную частині пляшки, вставити всередину отриманого циліндра рисунок метелики, закріпити його скріпками і по зовнішній стороні пляшки обвести чорним маркером. Немає необхідності обводити дрібні деталі, оскільки вони будуть подчеркиваться при розфарбуванні. Втім, зображення можна наносити вже на вирізані шматочки пластику.

Далі є два способи того, як зробити метелика з пластикової пляшки: можна спочатку вирізати виріб, а потім розфарбувати, а можна навпаки, - як вам зручніше. Єдине, на що хотілося б звернути увагу, так це на вирізання вусиків. Робити це слід дуже акуратно. А ще при нанесенні на пластик метелики подбайте про те, щоб контур її тільця був чітким і рівним, інакше буде дуже складно відгинати крильця для того, щоб надати виробу потрібну форму. Або ж метелик вийде несиметричним. Незалежно від того, перший або другий спосіб виготовлення метелика ви виберете, фарбу слід наносити дуже акуратно, з виворітного боку метелика слід зафарбувати чорним маркером. Після того, як виріб буде вирізано, пофарбовано і прийме потрібну форму, можна приступати до його декоруванню за допомогою намистин і страз. Стрази слід клеїти за допомогою зубочистки і прозорого лаку на крильця, а намистинки потрібно використовувати для декорування тулуба. Наприклад, нанизати їх на дріт, яку потім можна прикріпити до бичка метелики, простягнувши ниточки в отвори, зроблені шилом зверху і знизу тулуба.

Висновки

Метелики - живі квіти. Тендітні і прекрасні створіння, які уособлюють безмежну фантазію природи - метелики. Буйство фарб або ж скуповуючи, майже монохромна естетика з невеликими мазками майстра, зовсім крихітні і більше долоні дорослої людини - різні. Досконалість і неповторність живої природи, нашого з вами світу відображені в малюнках крил метеликів.

Варто відзначити, що метелик - це не єдине виріб з цього матеріалу. Не складе труднощів знайти і інші вироби з пластикових пляшок.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar