Горить свіча... А може то душа?

Горить свіча... А може то душа?

07.12.2023 в 12:20 Новини сайту 63 0 liudmila

День пам'яті жертв Голодомору – це щорічна жалобна дата в Україні. Наприкінці листопада ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті.

Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів наших співвітчизників, які постраждали від злочинних дій радянської влади. Цей день присвячений мільйонам українців, які стали жертвами організованого сталінським режимом штучного голоду. Цього року, 25 листопада, Україна відзначає 90-і роковини Голодомору 1932–1933 років. Удруге пам’ятні дні відбудуться під час повномасштабної війни.

У ліцеї до цієї трагічної дати в історії нашої держави було проведено акції "Запали свічку",️️ "Незабудка пам'яті", уроки- реквієми "Горить свіча... А може то душа?" В класах пройшла година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі та пам’ять серця». Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики. Члени учнівського самоврядування підготували інформаційний стенд "Біль 1932-1933".

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо. Ми існуємо, бо пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar