Масляна в 1 класі

Масляна в 1 класі

18.02.2015 в 08:31 Новини сайту 1580 0 Дахно_Л_О

В Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 в останню масляну неділю, напередодні Великого посту, відсвяткували весняне пробудження природи. Учні,  вчителі  та батьки потрапили на справжній святковий, український ярмарок з бубликами та млинцями, медом та горіхами, піснями та хороводами. А організували та провели свято Масляної вчитель Тимко Алла Анатоліївна, її вихованці – учні 1 класу та їх батьки.

З далеких язичних часів прийшла до нас Масляна. У стародавніх слов’ян це було багатоденне свято, під час якого люди проводжали люту зиму, а зустрічали весну-красну. Всі учні класу та батьки дуже відповідально віднеслися до такої події. Дітки були одягнені в українські костюми. Також були і костюми зими і весни. Всі гарно декламували вірші, розказували приказки, загадували загадки, грали в ігри.

,

Активними учасниками гулянь були не тільки діти,  а й їх тата і мами, бабусі і дідусі. Учні класу разом з  Аллою Анатоліївною та музичним керівником Горобченко Тамарою Миколаївною вивчили і гарно заспівали чудові пісні про Масляну. Шкільне свято  підняло настрій всім, адже нагадало що ось-ось прийде весна! Першокласники співали пісні, веснянки, водили хороводи, смакували млинцями та пригощали усіх присутніх. А наприкінці свята на подвір’ї школи підпалили опудало солом’яної ляльки - Масляної, приговорюючи: «Масляна прощавай, на той рік знов приїжджай!»

,

,

,

,

Масляна - улюблене свято усіх дітлахів. В народі вважали, якщо не будеш веселитися  на це свято, то весь рік будеш жити погано і бідно. На Масляну старались забути всі образи, всі печалі. Тож і стали діти та батьки  в коло, взялися за руки, згадали все погане, що їм зробили,  всі образи,  відпустили їх геть. Закінчилося свято довгоочікуваним частуванням млинцями, вареничками, пиріжками та пряничками , які для діток приготували батьки.

,

Народні гуляння сподобалися всім: учням, учителям, гостям. Зиму провели, дотримуючись усіх обрядів, а весну зустріли з пошаною та радістю.Свято подарувало купу веселих вражень та емоцій!

Велику подяку від усього шкільного люду оголошуємо класному керівнику Тимко Аллі Анатоліївні за організацію чудового свята, а мамам та бабусям – за смачні млинці.

,

На святі було людно, цікаво і весело. По тому, як сяяли очі та усмішки на обличчях у всіх присутніх, та від щирих побажань, щоб ще були такі заходи, організатори зробили висновок, що свято вдалося. Саме воно дозволило по-справжньому відчути дух Масляної і поринути у круговерть традиційних народних гулянь.

Автор матеріала
Поділитись в соціальних мережах
Прикріплення
Відсутні
Додаткові функції
Друкувати
Надіслати другові
Коментарі
avatar